Social Icons

Pages

Monday, March 28, 2011

DRAWERS SP: SUSAHNYA NAK LUKIS PEREMPUAN...



Aku paling lemah kalau nak lukis perempuan..bahagian muka asyik jadi muka lelaki je..macam mane la aku nak lukis watak perempuan ni..da bape kali aku try lukis muka perempuan tapi jadi muka maknyah lak..last2 aku dapat idea..sebagai permulaan aku lukislah perempuan yang tak nmpak muka dia..macam mane?macam ni...




nampak lebih islamik la sikit..sebenarnya time aku cube melukis gambar2 ni aku teringatkan pulak satu watak xmen..yang xbape la terkenal(entah2 aku je bru kenal org len da lame tau)..iaitu dust aka sooraya qadir..yang berkebolehan bertukar menjadi debu pasir...ni usha la..


aku pun jadikan watak ni sebagai inspirasi..untuk lukis gambar perempuan..tapi tak la sehebat lukisan ni..besela org baru...ok setakat ni jela...da lame tak update blog ni..sibuk dengan keje..ok wassalam...