Social Icons

Pages

Showing posts with label DRAWERS SP. Show all posts
Showing posts with label DRAWERS SP. Show all posts

Monday, March 28, 2011

DRAWERS SP: SUSAHNYA NAK LUKIS PEREMPUAN...



Aku paling lemah kalau nak lukis perempuan..bahagian muka asyik jadi muka lelaki je..macam mane la aku nak lukis watak perempuan ni..da bape kali aku try lukis muka perempuan tapi jadi muka maknyah lak..last2 aku dapat idea..sebagai permulaan aku lukislah perempuan yang tak nmpak muka dia..macam mane?macam ni...




nampak lebih islamik la sikit..sebenarnya time aku cube melukis gambar2 ni aku teringatkan pulak satu watak xmen..yang xbape la terkenal(entah2 aku je bru kenal org len da lame tau)..iaitu dust aka sooraya qadir..yang berkebolehan bertukar menjadi debu pasir...ni usha la..


aku pun jadikan watak ni sebagai inspirasi..untuk lukis gambar perempuan..tapi tak la sehebat lukisan ni..besela org baru...ok setakat ni jela...da lame tak update blog ni..sibuk dengan keje..ok wassalam...

Tuesday, January 18, 2011

KENAPE ILHAM DATANG MASE DALAM LECTURE?

haha...aku jumpe pulak lukisan tangan aku yang lama-lama...ermm sekarang dah busy tak macam dulu sempat nak melukis2 ni...walaupun tak la lawa tapi melukis ni memberikan ketenangan buat aku..aku cubala abadikan kawan2 aku ni kedalam komik aku..ni la jadinye....





ni lak komik yang aku hasilkan mase lecturer bagi lecture....hahaha time tu gak ilham nak mari...




note:ni la..hobi aku...lau xde keje(dalam lecture xde keje ker?)

Saturday, March 13, 2010

hemm byak la nk kne siapkn...ak ni lukisan tak pnah ad yg siap pn..lukis separoh2 sume...hehe ape la nk jd dgn ak..ni la ak ni...tgh wat lukisan ad lak idea len...byk idea sgt pn msalah gak..xde idea pn mslah jgak..hehe okeh pape la bia ak siapkn sume..nnt ak letakla kat sini...hehehehe