Social Icons

Pages

Showing posts with label IMIGINASI. Show all posts
Showing posts with label IMIGINASI. Show all posts

Tuesday, February 19, 2013

BUAT WATAK FIKSYEN ANDA SENDIRI (UTK YG MALAS & XPANDAI LUKIS)

Assalamualaikum...Fuhh!! time rehat kerja ni..sempat lagi wat satu entry haha.. okeyh! kali ni aku nk kongsilah sikit care mcm mane korang boleh create watak fiksyen korang tanpe kemahiran melukis tapi nampak superb ala2 komik marvel, hanya perlukan kemahiran imiginasi jer..kat bawah ni aku tunjuk dulu watak yang aku da create berdasarkan  individu disekeliling aku..okey usha2 dulu..



yang ni aku buat mase bosan...watak ni aku buat berdasarkan sorang member aku..haha ni ha dia..


susah nak wat iras2 tu boleh la kot..ok! korang pon boleh jugak buat seberape banyak watak yang korang nak..macam mane?? okey korang pegi kat web ni.. http://www.heromachine.com/heromachine-3-lab/




haaaa.. ni la web dia..cume yang aku lemah sikit..kene wat secara online..lau xde internet xleh nak buat..ape2 pun selama mencuba la yer...


note: sori ipin pinjam gambar kau satu hehehe...

Friday, November 4, 2011

EXAM...EXAM..EXAMM =.='

Assalamualaikum… selamat berjuang kepada sekelian sahabatku yang bakal menghadapi final exam xlame lagilah…emmm tapikan sebut pasal exam la kan…mesti nk kene study kan..emm barape jam je boleh nk fokus study tanpa gangguan anasir lain…sejam?2jam?3jam? ni la yang merunsingkan..sedangkan banyak topic yang kene cover..ni problem lazimlah selagi bergelar calon peperiksaan..so di saat akhir ni kita knela study smart..smart mcm mane??tepulanglah..lain org lain care…J…- YA ALLAH BERIKAN KEKUATAN KEPADAKU MENGHADAPINYA..DAN BERIKAN KEJAYAAN KEPADAKU AMINN~~

lepas sejam note-------->komik..camne nk fokus ni??adehhh

Saturday, January 22, 2011

MACAM MANA NK BERGAMBAR KAT EGYPT TAPI TAKDE DUIT UNTUK KE SANE?

Sebut je egypt atau mesir yang korang bayangkan mesti padang pasir, piramid, unta tak pon pokok kurma kan..macam mana nak bergambar berlatar belakangkan piramid kalau kita tak mampu..pasti ada caranya untuk kita dapat bergambar berlatarkan piramid..macam mana?macam ni...

mula2 paling penting cari gambar berlatar belakangkan piramid..(penulis memilih gambar member yang belajar kay egypt)



..emmm ni la gambar member penulis yang belajar kat egypt(mesir)..jd bile penulis tgk gmba ni penulis pon ad idea nk edit gmba ni...supaya penulis pon berada ditempat kejadian mse 2..hehe. taraaaa...



haha...okey ni da jadikan penulis ditempat kejadian...walaupon penulis xpnah ke egypt tpi penulis tetap boleh macam ke sane dan bergambar berlatarbelakangkan piramid..hehe dengan photoshope segalanya mungkin..chow..wassalam

SERANGAN T VIRUS(RESIDENT EVIL) DI MALAYSIA?

Pernah tak korang terfikir kalau T Virus menyerang negara kita nih? mase si Alice bertungkus lumus berlawan dengan zombie kat Raccoon city, negara malaysia juga tak terkecuali dengan serangan T virus dan sume orang jadi cam zombie..yang tak terkena jangkitan virus lari selamatkan diri dari dibaham dek zombie2 nih (mungkin filem zombie kg pisang da beri sedikit gambaran)..sebagai jawapan kepada ape yang berlegar2 dalam otak korang tuh nantikan citer ni keluar....


note:amacam? siap dalam 3D lagi tuh..haha saje je aku edit..ni muke member aku..aku letak kat situ..saje je..time2 cuti mula la aku berangan2..dan ni la jadinya...haha

Monday, January 17, 2011

KUCING DITELAN BATU BELAH BATU BERTANGKUP?



Ni dia gambar seekor kucing ditemui mati dalam keadaan yang amat memilukan dan tragik..di telan oleh batu belah batu bertangkup..kenapa si kucing boleh ditelan batu belah batu bertangkup?puncanya masih dalam siasatan penulis..tapi penulis percaya ini angkara rasa terkilan dan hampa kucing kerana gagal mendapatkan kasih sayang dari tuannya..akibatnya dia membawa diri dan masuk ke rahang batu belah batu bertangkup..

note:sebenarnya kucing ni tido jer bawah batu tu..effect darah ditambah bagi nampak real..

Sunday, January 16, 2011

MACAM MANE NK HASIL KAN KOMIK KALAU TAK PANDAI MELUKIS?

pernah tak korang terfikir nak menghasilkan komik korang sendiri?tapi korang tak pandai nak melukis...korang masih berpeluang untuk menghasilkan komik korang sendiri...bagaimana? okey tengok komik yang aku buat time xde keje nih....



ni la komik yang aku buat time2 boring...bukan aku lukis..gunakan photoshop je..jadi korang pon bolehla buat komik pasni..dengan photoshop segalanya mungkin...

p/s:minta maaf la cerita komik tu sekerat je..da malas...tak nmpak nak bace? untuk besarkan image tekan ctrl dan + serentak..ok..wassalam...